Rubriky
Ekonomika

Bezkontaktní platby

V dnešním světě existují věci, které by si nikdo dříve nedovedl ani představit. Dříve neexistovaly věci, jako jsou počítače, mobilní telefony nebo tablety. Je toho ale mnohem více.

Myslíte si, že si dříve dokázali představit, že jednou bude existovat taková platba kartou? Určitě ne.

Nedovedli si ani představit, že by jednou mohl fungovat virtuální svět.

analýza a růst

Pro některé ale to, že vznikla právě forma platby pomocí platební karty, je velkou výhrou.

Proč? Někteří mají mnohem raději, pokud své peníze mají na kartě a nemusí u sebe mít hotovost.

Určitě by ale nebylo na škodu u sebe alespoň pár korun v hotovosti mít. Proč? Protože ne ve všech podnicích se dá platit kartou. Některé podniky ještě něco takového nezavedly a prozatím to ani v plánu nemají. Rozhodně je to ale velká škoda, protože tím přichází o velkou spoustu peněz.

Nejlepší je na tom všem to, že kartou se mnohdy dá platit i bezkontaktně.

Bezkontaktní platby jsou tedy platbami nejjednoduššími. Mnohdy stačí jen přiložit a počkat, než bude daná platba schválena.

Je ale potřeba počítat s tím, že pokud budete platit více než 500,-, již bude potřeba zadat PIN kód, který si musíte pamatovat. Bez toho to nepůjde.

Pokud ještě takovou platební kartu, kterou byste mohli platit bezkontaktně, nemáte, pak byste si něco takového měli co možná nejdříve pořídit.

Na takovou platební kartu je ale potřeba dávat si pozor. Nikdy nevíte, kdy vám může někde vypadnout nebo se může ztratit.

prázdné kapsy

Jestliže se vám někdy něco takového stane, pak byste měli co možná nejdříve zavolat do banky, aby danou kartu zablokovali. Jen tak nepřijdete o peníze, které se na vaší kartě nachází.

Určitě se nemusíte bát, že byste bez platební karty zůstali dlouho. Ta nová vám přijde do několika dnů, což se dá vydržet.

Pokud máte internetové bankovnictví, velkou spoustu věcí přes něco takového můžete velice snadno vyřešit.

Bezkontaktní platba vám skutečně může velkou spoustu věcí usnadnit.

Rubriky
Ekonomika

Čím to je, že vám bonita nevychází?

Máte solidní průměrný plat a jste bez závazků? V tom případě jste možná zažili opravdu nepříjemné překvapení, když vám v bance při žádosti o úvěr sdělili, že vám nemohou vyhovět z důvodu nízké bonity. Jak se něco takového vůbec mohlo stát?

currency-3088150_640

Pokud jde o bonitu, tak na tuto překážku dnes naráží kdekdo. Jejím hlavním smyslem je posoudit finanční situaci žadatele a jeho schopnost požadovaný úvěr v budoucnosti bez potíží splácet. Přestože si většina lidí myslí, že se bonita počítá jako rozdíl pravidelných příjmů a výdajů žadatele, tak ve skutečnosti je těch faktorů, které je potřeba do takového výpočtu zahrnout, mnohem více. Jedná se třeba o údaje, které nejste schopni ovlivnit, jako například váš věk. Důležitou roli hrají i rodinné poměry, například počet dětí, a také typ zaměstnání, případně podnikatelské aktivity.

Ovšem to nejdůležitější, co je potřeba vědět, je to, že banky jsou při posuzování bonity až příliš přísné. Takže pokud vám to tam opakovaně nevychází, i když máte pocit, že jste finančně dobře situovaní, pak může být problém právě ve způsobu, jakým se bonita posuzuje, a ne v tom, že vyděláváte příliš málo a utrácíte příliš mnoho.

cost-1027760_1920

Nejsnazším způsobem, jak potíže s bonitou překonat, je požádat o půjčku u nebankovní společnosti. I zde si vaši bonitu prověří, ovšem velice střízlivě, a bez zbytečných přitěžujících okolností, které o vaší skutečné budoucnosti vlastně nevypovídají vůbec nic.

Pakliže jste přesvědčeni o tom, že vaše finance jsou dost vysoké a stabilní na to, abyste mohli půjčku získat, požádejte o klasickou nebankovní hypotéku. Jestliže máte o svých příjmech pochybnosti a víte, že zde máte slabiny, sjednejte si hypotéku bez dokládání příjmů, která je mnohem více tolerantní.

V každém případě platí, že za nebankovní úvěr budete muset ručit nemovitostí, což je zásadní podmínka pro to, abyste potřebné peníze mohli získat.

Rubriky
Ekonomika

Vliv výchovy na finanční gramotnost

Dříve bývalo normální, že děti trávily opravdu velkou část svého volného času doma, a to zejména z toho důvodu, že se po nich vyžadovala určitá pomoc doma. Musely tak pomáhat s péčí o dobytek, pomáhat maminkám na zahrádce, a k tomu všemu se ještě musely samy připravovat do školy, aby měly nějaké slušné výsledky.naspořené peníze
Moderní doba to vše dle mého názoru tak nějak převrátila. Po dětech už tolik není vyžadována účast v rámci péče o domácnost, a to zejména z toho důvodu, že by to mohlo vadit jejich osobnosti, která by tímto krokem byla narušena. Samozřejmě, že to není dobře, ale každý rodič vychová své děti dle vlastního nejlepšího svědomí a vědomí.
Mnohem větší problém v rámci modernity představuje velké procento tráveného času u počítače. Samozřejmě, že rodiče, kteří pracují z domova, jsou k tomuto přístroji tak nějak přivázáni, ale u dětí by tomu tak být nemuselo. Raději by měly trávit čas venku, jelikož to je přeci mnohem lepší, než být po celý den zavřený v jedné místnosti, a nestále zírat do obrazovky počítače.
Rozdílné přístupy k výchově nejsou však viditelné jen v osobnostech vybraných jedinců, ale také v rámci jejich přístupů k životu. Ten, kdo byl vychováván k tomu, že méně je někdy více, se postupem života naučil šetřit, a nyní má slušnou finanční zásobu pro případ, že by přišly nějaké ty komplikace. Naproti tomu ten, kdo je zvyklý, že má všechno, si neumí peněz v žádném případě vážit, a snadno se tak ocitá ve finančních problémech.bitcoin
Avšak právě tento člověk nemusí pociťovat strach z budoucnosti, jelikož stále existují instituce, které mu jsou ochotné pomoci. Ze všech nabídek považuji za nejlepší hypotéku bez doložení příjmů, jelikož na ni dosáhnete i v případě, že jste si již někde půjčili, a nestíháte splácet. Vždy tak tedy věřte, že život umí nabídnout i druhou šanci, a je jen a jen na vás, jestli toho využijete.

Rubriky
Ekonomika

Potřebujete získat finance?

Kéž by tak jenom bylo možné přijít si k penězům stejně lehce, jako lze tyto pozbýt! Kéž by člověk mohl vydělat dost kdykoliv, kdy má málo nebo dokonce nemá http://azcitaty.cz/johann-wolfgang-goethe/16423/ nic!
Jenže to bohužel vesměs možné není. Jistě, jsou mezi námi tací, kteří to dokážou, tu a tam někdo i vyhraje v některé loterii, ale většina má jednoduše smůlu.
A jak vybřednout z této smůly? Nejednou je jediným řešením půjčka. Je sice jasné, že tato není řešením definitivním, že člověku pomáhá jen dočasně, než ji tento bude muset zase vrátit, ale přesto můžeme být často vděčni i jenom za ni.
Ovšem kde si půjčit? Kde člověku nabídnou peníze za těch nejsolidnějších podmínek?zastrkané mince
Je to sice smutné zjištění, ale musíme si přiznat, že ten, kdo se octne ve vážných problémech, může nejednou doufat jedině v něco jako hypotéka bez dokládání příjmů. Protože je to právě a pouze nebankovní sektor, jenž je mu ochoten pomoci. Banky totiž zvědí, jaké má dotyčný malé příjmy a daňové přiznání jsoucí k smíchu i pláči zároveň, všimnou si nějakého záznamu v registrech dlužníků a neodvolatelně žádosti zamítají.
Ovšem nebankovní společnosti nejednou ne. Tady postačí, pokud má žadatel příjmy aspoň takové, aby pokryly ty nejnižší možné splátky, tady nemusí vadit ani nějaký záznam v registrech, nebrání-li budoucímu splácení, a je to.
Pokud si žadatel, jenž v tomto vyhovuje a má nemovitost, již by mohl dát do zástavy, podá žádost, tedy vyplní jednoduchý formulář na internetu a odešle poskytovateli pár fotografií oné nemovitosti k posouzení, může už více než brzy mít peníze na svém účtu. Protože tady se žádné byrokratické ani jiné obstrukce nedělají.bankovky forinty
A když dotyčný takové peníze má, může s nimi nakládat dle svého uvážení. A musí se starat jedině o to, aby spolehlivě splácel své závazky, případně aby vše bez sankce splatil dříve, než bylo ujednáno. Což je vzhledem k možnosti dlouhého splácení a nízkých splátek naprosto bez problémů.

Rubriky
Ekonomika

Americká hypotéka je půjčka, která vám dá křídla

Kdo z nás by někdy nezatoužil po tom, aby měl po ruce peníze vždy, když je zrovna potřebuje – třeba k tomu, aby si mohl koupit něco pěkného na sebe, anebo aby mohl vyrazit na krásnou dovolenou? To by bylo jako žít v ráji!

srolované bankovky

Ovšem i když to tak ve skutečnosti nefunguje, tak se svým rajským představám můžeme alespoň zčásti přiblížit, a to s pomocí americké hypotéky. Díky tomuto úvěru budete mít po ruce přesně tolik peněz, kolik budete potřebovat, a to vždy, kdy budete chtít. Rozdíl oproti pohádce je tedy pouze v tom, že vy svou půjčku budete muset posléze splácet. Ale i tak je to pěkná představa, ne?

Jestliže už jste si někdy v minulosti sjednali nějakou klasickou účelovou půjčku, pak jistě víte, jak je její využití komplikované a omezené. Už při jejím sjednání musíte uvést účel, k čemu ji potřebujete, a na základě všech uvedených skutečností se věřitel rozhodne, zda vám peníze půjčí či nikoli. Využít je pak budete moci pouze k předem jasně danému účelu, a vše budete muset pečlivě dokládat. Taková půjčka tedy není žádné potěšení a není proto divu, že se do ní jen tak někomu nechce.
padající peníze

Ovšem americká hypotéka, tak to je jiná káva. Stačí, když se za tento bezúčelový úvěr zaručíte vhodnou nemovitostí a peníze máte v kapse. Úroky jsou sice o něco vyšší, než u účelových půjček, nicméně to je přijatelná daň za naprostou svobodu a volnost při utrácení získaných peněz. Nikdo vás nebude mořit žádnými pravidly, ani nebudete muset dokládat, jak jste s penězi naložili. Zkrátka je použijete v souladu se svými vlastními plány.

Můžete třeba vyrazit na pěknou exotickou dovolenou anebo si koupit novou výkonnou motorku, která se vám líbí. Můžete se zbavit všech svých starých závazků anebo své rodině zajistit bohatou nadílku pod stromečkem. Existuje milión možností, co můžete podniknout, ale jen jedna půjčka, která vás přitom nebude vůbec omezovat.

Rubriky
Ekonomika

Posouváme vaše podnikání dál

V současné době se můžeme těšit z mnoha příležitostí, které nám přináší příznivý vývoj ekonomické situace v naší zemi. Pro mnoho podnikatelů se otevírá celá řada možností, jak získat zajímavý zisk. Je však třeba počáteční investice pro financování nového podnikatelského plánu. Určitě není snadné získat úvěr pro novou investiční příležitost v bance. Můžete však získat velmi výhodnou půjčku od nebankovního poskytovatele. Proč by měl mít nebankovní poskytovatel příznivé podmínky pro poskytnutí úvěru?

podpis souhlasu

Protože se musí prosadit v drsném konkurenčním prostředí bankovních i nebankovních společností. Jak jinak by získal nové klienty, kdyby jim nenabízel výhodné podmínky pro splácení úvěrů? Proto nabízí i hypotéky bez registru. Klientsky velmi příznivý produkt, který je podobný jako kontokorent vedený u vašeho běžného účtu. Získáte půjčku za předem stanovený úrok, ale úrok platíte jen z té částky, kterou skutečně vyčerpáte. Půjčka tedy funguje jen jako stanovený limit, do kterého vždy můžete čerpat další částku ve chvíli, kdy už máte část splacenou.

Není problém zaslat mimořádnou splátku ve chvíli, kdy se vám obchody daří a není problém získat další čerpání do výše limitu v případě, kdy potřebujete rychle získat hotovost. Proto je tento typ půjčky velmi oblíbený u podnikatelů. Ti mají možnost získat peněžní prostředky pro financování nejrůznějších obchodních aktivit a investičních příležitostí. Ve chvíli, kdy se zdaří některý z obchodů, můžou mimořádnou splátkou úvěr zcela uhradit a zůstává jim pouze zisk ze zdařilé transakce.

přestávka na oběd

Pro podnikatele je možné dohodnout i expresní čerpání úvěru, což znamená, že peníze máte k dispozici už během jediného dne. Úvěr je zaručený nemovitým majetkem, a proto se můžete těšit na velmi příznivé úrokové sazby! Po vyplnění kontaktního on-line formuláře se dozvíte veškeré informace!